Oldal kiválasztása

Bár minden kapcsolat és minden szakítás különböző, mégis azok, akik mindezt “elszenvedik”, akiket elhagynak, hasonló szakaszokon mennek keresztül, mire feldogozzák a történteket. A szakítás a haláleseti gyászhoz kapcsolódóan többlépcsős folyamat. Ha téged is érint most ez a téma és nehezen dolgozol fel egy szakítást, sokat segít a továbblépésben, ha el tudod helyezni magad a szerelmi bánat feldolgozási fázisának lépcsőfokain és tudod, hol tartasz most, és mi vár rád. Tarts velem, olvasd tovább!

Első az a SOKKhatás, ami akkor ér bennünket, amikor a volt párunk előáll a szakítással, és mi csak nézünk ki a fejünkből, hogy igen, éreztük hogy valami gáz van, na de ennyire??? Biztos, ez csak valami rossz vicc, hiszen milyen gyönyörű volt minden az elején. Ezt követi a szerelmi bánat elengedhetetlen része, mikor feltör bennünk a kérdések özöne: hogy DE MIÉRT? Hol rontottam el? Mi történt? Hol volt az a pont, ahol ezt megelőzhettem volna, ha valamit másképp csinálok? Tényleg engem nem lehet szeretni? … és az önmarcangoló kérdések sorát a végtelenségig folytathatnám. Ha ezt is végigpörgettük magunkban, akkor jön a HARAG: Hogy ez mekkora mocsok! És végtelenül dühösek vagyunk a másikra, hogy tehette ezt velünk, amikor mi mennyi jót adtunk neki. Ez még mindig egy energiával telített, bár negatív tendenciájú szakasza a szerelmi bánat feldolgozásának. Van-e még ennél is mélyebben? Van bizony, ez az ELUTASÍTÁS. Amikor nem hisszük el, hogy ez megtörténhet, és próbáljuk meggyőzni a másikat,hogy ez működni fog, ha másképp csináljuk. Ekkor nem fogadjuk el az ő döntését, nem vesszük figyelembe, tagadjuk, mert nem tudjuk elképzelni az életünket a másik nélkül. A KÉTSÉGBEESETT PRÓBÁLKOZÁS ideje ez, a legrosszabb állapot, lelkileg a pokol legmélye, mely depresszióhoz is vezethet. De a szerelmi bánat mélyén, a gödör alján aztán valami elindul: miután mindent megtettünk és semmi sem működött elkezdjük elfogadni azt, hogy EZ VAN. Ez az, amikor már nem akarjuk megmenteni a kapcsolatot, csak tanulni belőle, hogy mit csinálhatunk legközelebb jobban, mire kell jobban figyelnünk. Ezt követi az, amikor már előre is tudunk tekinteni. Van élet a halál után. Felcsillan újra a REMÉNY az életedben, új céljaink és terveink születnek.

Ha szerelmi bánatod van, beleragadtál valamelyik szakaszba és sehogy se akar elérkezni az új remény ideje, keress meg az elérhetőségeim valamelyikén: +36/20936-6653 email: valaszut@valaszut.hu